Operația de cataractă

Peste 70% din oamenii sănătoşi pot face cataractă ...

Cristalinele artificiale

Cristalinele artificiale au evoluat foarte mult ...

Operația de glaucom

Glaucomul este o boală gravă invalidantă ...

Chirurgia strabismului

Înseamnă restabilirea armoniei mișcărilor binoculare ...

Chirurgia oculo-plastică

Se ocupă de tratamentul afecţiunilor pleoapelor ...

Chirurgia refractivă

"Vreau să scap de ochelari" este un deziderat ...

Condiţii de siguranţă

Pentru fluidizarea accesului în condiţii ...

Operaţia de cataractă

Peste 70% din oamenii sănătoşi pot face cataractă după vârsta de 65 de ani. Prin practicarea tehnicii minim-invazive, medicul înlocuieşte lentila opacifiată, din interiorul ochiului, cu un cristalin artificial. Cristalinul artificial nu se mai deteriorează.

Este o intervenţie chirurgicală uşoară ce durează aproximativ 15 minute, nu doare, se face fără internare. Anestezia este topică, prin picături administrate concomitent cu dilatarea pupilei, scurtându-se astfel timpul de pregătire preoperatorie.

La Centrul Medical ARCA există un circuit al pacientului care se operează de cataractă, de la intrare în clinică şi până la ieşirea după operaţie, între 2 şi 3 ore, interval corespunzător standardului european.

Cristalinele artificiale

Cristalinele artificiale au evoluat şi ele foarte mult. Ele diferă atât în ceea ce priveşte materialul din care sunt făcute cât şi modul de implantare.

În marea majoritate, se utilizează acum cristaline foldabile preîncărcate, care se introduc prin incizii mici de 2 mm.

La Centrul Medical ARCA sunt utilizate doar cristaline preîncărcate de ultima generaţie şi cristaline premium multifocale tot preîncărcate, cu care pacientul poate să vadă şi la depărtare dar şi la aproape.

Operaţia de glaucom

Glaucomul este o boală gravă invalidantă și ireversibilă.

În cadrul Centrului Medical ARCA oferim pacienţilor noştri proceduri de diagnosticare şi dispensarizare a glaucomului prin metode imagistice moderne, tratamentul glaucomului medical LASER şi chirurgical.

Dotarea tehnică și expertiza chirurgicală oprește evoluția bolii cu rezultate stabile în timp.

Chirurgia strabismului

Înseamnă restabilirea armoniei mișcărilor binoculare și a vederii stereoscopice. Este o chirurgie delicată care necesită experiență tehnică de reechilibrare a acțiunilor mușchilor extrinseci.

Centrul Medical ARCA asigură intervenții chirurgicale cu rezultate excelente atât funcțional cât și estetic.

Chirurgia oculo-plastică

Chirurgia oculo-plastică este o subspecializare oftalmologică ce se ocupă de tratamentul afecţiunilor pleoapelor, aparatului lacrimal şi orbitei.

Aceste tehnici specializate de tratament se aplică în condiţii de siguranţă şi la Centrul Medical ARCA, unde se fac operaţii pentru ptoza palpebrală, trichiazis şi distichiazis, excizia tumorilor palpebrale, blefaroplastii, ectropion, entropion şi blefarospasm.

Chirurgia refractivă

"Vreau să scap de ochelari" este un deziderat frecvent pentru persoanele active și dinamice. Intervenția chirurgicală se adresează atât pacienților cu miopie, hipermetropie, astigmatism, cât și presbiopie.

După stabilirea diagnosticului refractiv, Centrul Medical ARCA oferă o gamă largă de soluții personalizate după o informare completă a fiecărui pacient. Este foarte importantă o comunicare deschisă și minuțioasă pentru a afla nevoile pacienților noștri.

Condiţii de siguranţă

Pentru fluidizarea accesului în condiţii de maximă siguranţă, pacienţii Centrului Medical ARCA sunt programaţi pe ore, luând în calcul perioada de dezinfecţie a cabinetului.

Măsurile luate de Centrul Medical ARCA pentru a preveni răspândirea coronavirusului sunt cele de distanţare, atât în sala de aşteptare, cât şi în intervalul dintre consultaţii, astfel încât cabinetul şi sala de operaţii să poată fi aerisite şi dezinfectate după fiecare pacient.

Este necesar un triaj al pacienţilor care constă într-un chestionar despre simptome, călătorii recente, contacte cu bolnavi COVID şi pentru o mai mare siguranţă se efectuează termometrizarea pacienţilor la sosirea la consultaţie.

Se recomandă ca pacienţii să poarte mască şi să se prezinte neînsoţiţi la consultaţie, evitând astfel aglomerarea. Dezinfectarea mâinilor este obligatorie înainte de a intra în cabinet.

Medicii, care sunt expuși riscului în timpul consultaţiilor, au și ei reguli mai stricte: poartă ochelari de protecţie şi viziere, mască, mănuşi. Sunt puse bariere de plastic la biomicroscoape întrucât apropierea este mare în timpul acestei examinări oftalmologice. Toate aparatele sunt dezinfectate cu atenţie după fiecare consult.